1 av 3
Ulla Lyttkens regissör för musikprojektet Hertsö Happening. Foto: Beatrice Karlsson, Sveriges Radio
2 av 3
Hertsö teaterförening. Foto: Beatrice Karlsson, Sveriges Radio
3 av 3
Hertsö teaterförening visar upp Hertsö happening. Foto: Beatrice Karlsson, Sveriges Radio
Luleå

"Vi vill visa upp Hertsön"

1:36 min

Idag bjöd Hertsö Teaterförening i Luleå på smakprover från föreställningen Hertsö Happening. Ett amatör-teaterprojekt som bygger på intervjuer med ett 30-tal hertsöbor.

Bror Kajsajuntti i rollen som Herse.

--Jag har klivit upp ur graven efter 700 år. Jag vet inte riktigt varför jag har klivit upp, men under pjäsens gång får jag veta vad min uppgift är, säger Bror Kajsajuntti.

Föreställningen Hertsö Happening är ett samarbete mellan Hertsö Teaterförening som bildades 2010 och Lule Stassteater och bygger på de intervjuer, som författaren Håkan Rudehill gjort med hertsöbor med olika bakgrund.

I föreställningen deltar ett 40-tal personer och Ulla Lyttkens är regissör och hon säger så här om Hertsö Happenings uppkomst.

--Jag tycker att Hertsön är ett så spännande område eftersom det är byggt på 70-talet och alla har sina rötter någon annanstans, säger Ulla Lyttkens.

Redan den 25 maj har Hertsö Happening premiär på Hertsö idrottsplats i Luleå.

--Det känns jättebra, för det är ett taggat gäng som ser fram emot premiären, säger Ulla Lyttkens

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista