1 av 3
Den Tjeckienhyrda Mustang cabriolet som hittats vid Pärälven i Jokkmokk. Foto: Polisen.
2 av 3
Den försvunne mannen vars Tjeckienhyrda bil hittats vid Pärlälven i Jokkmokk.
3 av 3
Jokkmokk

Han var ensam i bilen

Utredningen kring den man som antas ha försvunnit utanför Jokkmokk har fortsatt under dagen.

– Idag har vi sammanställt tips och uppgifter som kommit in och vi anser att det är bekräftat att han var ensam i bilen när han färdades till Jokkmokk. Vi har inte hittat något som styrker att ett brott har begåtts, men vi arbetar fortfarande på bred front och imorgon fortsätter kartläggningen, säger förundersökningsledare Per Wahlström vid polisen i norra Lappland i ett pressmeddelande.

Polisen är fortfarande angelägen om att personer som har sett eller haft kontakt med mannen hör av sig.

Det var en privatperson som i lördags hittade en bil övergiven längs länsväg 747, två mil från Jokkmokk mot Karats vid Pärläven. Bilen, en tjeckiskregistrerad vit Mustang cabriolet, stod parkerad vid sidan av vägen och fullt körbar. I bilen fanns id-handlingar och pengar.

Mustangen är hyrd i Tjeckien och skulle ha varit återlämnad förra veckan. Polisen har utan resultat sökt med helikopter och hundar i området.

Svensk polis har varit i kontakt med tjeckisk polis som i sin tur varit i kontakt med anhöriga till den person vars id-handlingar hittats i bilen.

Enligt polisen tyder mycket på att id-handlingarna tillhör den person som är försvunnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista