Träföretag I Överkalix gör affärer i Kina

Ett träföretag i Överkalix, Landins träprodukter, har fått ett stort uppdrag i Kina. I första skedet handlar det om ett visningshus och i andra skedet om försäljning av hus på en gigantisk marknad.
- Enormt stort är det, säger Jan Erik Landin ägare och VD för Landins träprodukter i Överkalix.

Landins har redan levererat ett visningshus till Kina som nu ska monteras. Kinesiska staten har bestämt sig för att uppgradera sitt bostadsbestånd och har köpt in ett utställningsområde nära OS området i Beijing. Sju länder ställer ut där och Sveriges exportråd har fått en yta på drygt 600 kvm där Landins från Överkalix är enda svenska företag som deltar. Det öppnar stora möjligheter för Överkalixföretaget enligt ägaren och VD Jan Erik Landin.

- Ja vi hoppas ju på att det kommer att expandera, säger han och tror säkert att det blir nyanställningar i Överkalix. Hur många jobb det kan handla om kan han inte säga idag.

I slutet på nästa år räknar Landin med att han ska kunna börja göra konkreta affärer. Han bekräftar att den kinesiska staten redan bokat ett antal hus men han vill inte avslöja hur många det rör sig om. Klart är i alla fall att det är ett stort projekt och Jan Erik Landin vet hur han ska förhålla sig till det.

- Det är bara att spänna musklerna och köra, säger han.