1 av 2
2 av 2
KUNGAHUSET

Sametinget uppvaktar Estelle

Idag döps prinsessan Estelles, men Sametinget kommer inte vara representerade i slottskyrkan. En som däremot finns på plats är landshövding Per-Ola Eriksson.

Sametingets ordförande Stefan Mikaelsson säger att han fick en inbjudan, men hade inte möjlighet att tacka ja den här gången och ingen av de tre vice ordförandena som alla kunde representera fick inte lov att ersätta honom.

Som doppresent överlämnar Sametinget en gåva till kronprinsessparets bröllopsfond, som ska verka till förmån för god hälsa och motverka utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige.

Redan igår stod det klart att Norrbottens läns landshövding Per-Ola Eriksson kommer att närvara vid dopet. Då kommer han också att överlämna en dopgåva från landets alla landshövdingar.

Faddrar till Estelle blir Norges kronprins Haakon, prins Willem-Alexander av Nederländerna, danska kronprinsessan Mary, prins Carl Philip samt prins Daniels syster Anna Westling Söderström, enligt programmet i kyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista