Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.
Ishockey

Linus Klasen till Luleå

Luleå Hockey har gjort klart med den spelskickliga Linus Klasen för de kommande två säsongerna. Han kommer närmast från spel i Malmö i Allsvenskan.

Luleå Hockey och forwarden Linus Klasen, 26 har skrivit på ett avtal som gäller för de kommande två säsongerna. Klasen kommer närmast från Malmö där han förra året gjorde 50 poäng.

Sportchefen Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande om värvningen.

- Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss Linus Klasen som är en mycket skicklig forward och en poängstark spelare – en absolut spetskompetens i powerplay. Vi tror att Linus kommer att kunna ta nästa steg i sin utveckling i vår stabila miljö och vi tror att hans egenskaper som en profilstark spelare som kan bryta mönstret kommer att tilltala vår hockeypublik och hjälpa Luleå Hockey att fortsätta vinna matcher.

Linus Klasen:
- Jag har gjort mitt val av Luleå Hockey utifrån sportsliga grunder och valt en klubb där jag tror att jag kan utvecklas mest som hockeyspelare. Det är framförallt tränarna och organisationen som har haft en stor betydelse för mitt val då många spelare fått en bra utveckling där tidigare. Jag har därför ett gott förtroende för att Luleå Hockey skall kunna hjälpa även mig att bli en bättre hockeyspelare och hoppas samtidigt att jag skall kunna hjälpa laget till ytterligare framgångar.

Jonas Rönnqvist:
- Linus Klasen är en spelare med fantastiska hockeykvaliteter som kommer att hjälpa Luleå Hockey med sitt fina och kreativa spel. Jag ser därför fram emot att jobba med Linus och är säker på att vi skall kunna lyckas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".