1 av 2
Övertorneå Kommun ska satsa 250 000 kr på en aktivitetspark efter att ett medborgarförslag lämnats in. Foto: Ida Brännström / Sveriges Radio
2 av 2
Övertorneå Kommun ska satsa 250 000 kr på en aktivitetspark efter att ett medborgarförslag lämnats in. Foto: Ida Brännström / Sveriges Radio
Övertorneå

Drömmen kan bli sann

Ett medborgarförslag från en 15-åring håller på att bli verklighet i Övertorneå. Det handlar om en  aktivitetspark där det bland annat ska gå att åka skateboard.

Det var 15-årige Jonas Jatko som tillsammans med sin pappa skickade in  medborgarförslaget. Drömmen är att få en bra plats att åka skateboard på.

– Idag finns det inte så mycket att åka på, så det blir lätt tråkigt, säger Jonas Jatko.

Inspiration till en aktivitetspark har Jonas Jatko tillsammans med sina skateboardkompisar Axel Norberg och Simon Blomster fått från Luleå.

I medborgarförslaget har Jonas tillsammans med sin pappa beräknat att en aktivitetspark skulle kosta 1,4 miljoner kronor. Men kommunen har fått prioritera och kan i år satsa 250 000 kronor på aktivitetsparken.

– Vi börjar med att lägga ny slät asfalt. Sen får vi fortsätta nästa år och så vidare, säger Henry Barsk som är kultur- och fritidssamordnare i Övertorneå Kommun.

Och skateboardkillarna är positiva trots att kommunen i år inte har råd att satsa fullt ut.

– Det kan bara bli bättre, säger Axel Norberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".