Piteå IF har all anledning att krama om varandra. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Fotboll

Piteå historiskt bra

Även om livet som ett allsvenskt lag ännu är ganska kort så håller Piteå IF på allvar att etablera sig som ett stabilt lag, i landets högsta serie inom damfotbollen. Den här säsongens inledning är nämligen lagets bästa - någonsin.

– Det tar tid att etablera sig och första gången vi var i allsvenskan så hade vi inte den rutin vi har idag, nu har vi den rutinen och en bred trupp och det visar resultaten, säger den norska anfallaren June Pedersen.

Och hon får medhåll av Sara Eliasson.

– Bredden är mycket bättre i år än vad den var ifjol och det märks på träningarna, nivån är mycket bättre, säger hon.

Storstjärnan från Nigeria, Faith Ikidi som har rutin från flera landskamper och stora mästerskap med Nigeria gör sin andra säsong i allsvenskan med landets nordligaste lag, och den här säsongen går inte bara bättre för lagets del. Utan även för henne personligen.

– Det går mycket bättre i år och jag är så glad för att vi den här säsongen har den coach vi har. Han vill inte bara att vi ska spela fotboll, han vill att vi ska visa mod på planen och ha kul när vi spelar, säger hon.

Försvararen Lena Blomkvist sätter kanske den bästa beskrivningen på varför det resultatmässigt går så bra för Piteå just nu.

– Vi har ett bra samspel mellan varandra och är stolta över laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista