1 av 6
Bilen som misstänks ha kört in i Ica Kvantum i Boden. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
2 av 6
Polisens brottsplatsutredare Bert Pettersson säkrar spår i bilen som misstänks kört in i Ica Kvantum i Boden. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
3 av 6
Polisens brottsplatsutredare Bert Pettersson vid bilen som misstänks kört in i Ica Kvantum i Boden. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
4 av 6
Polisens brottsplatsutredare Bert Pettersson säkrar spår. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
5 av 6
Bilen som misstänks ha backat in i Ica Kvantum i Boden och försökt slita loss en bankomat. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
6 av 6
En röd kundkorg inklämd under bilen.
Boden

”Kundkorgar under bilen”

1:12 min

Polisen har hittat den bil som misstänks ha forcerat entrén till Ica Kvantum i Boden i natt.

Det är en pickup av större modell, som hittades övergiven vid dykskolans lokaler på Kårbacken (gamla miltärområdet Ing 3). Bilen är stulen och med falska registreringsskyltar. Platsen har spärrats av.

– Det är mycket troligt att den har använts vid "smash and grab-affären" eftersom det sitter fast kundkorgar under bilen, säger brottplatsutredaren Bert Pettersson till P4 Norrbotten.

Det var tidigt i morse som det upptäcktes att hela entrén på Ica Kvantum hade forcerats av en bil och att det hade gjorts ett försök att slita loss den bankomat som finnas i byggnaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista