Annie Lööf (C). Foto: Niklas Jälén/Sveriges Radio.
Kiruna

Ministern besöker LKAB

Näringsminister Annie Lööf (C) besöker idag Kiruna och LKAB. Dagen efter beskedet att HD inte kommer att ta upp frågan om miljötillståndet för Gruvberget i Svappavaara vilket innebär att gruvan måste stänga.

Näringsminister Annie Lööf (C) besöker idag Kiruna, tillsammans med sin norska ministerkollega Liv Signe Navarsete, partiledare för Senterpartiet och regional- och kommunalminister i Norge.

Besöket kommer lägligt, dagen efter beskedet att HD inte kommer att ta upp frågan om miljötillståndet för Gruvberget i Svappavaara vilket innebär att gruvan måste stänga.

Annie Lööf säger att det måste bli en snabbare - men ändå säker - hantering av miljötillstånden och att det är en av de mest prioriterade frågorna för regeringen när det gäller gruvnäringen.

Frågan om snabbare hantering av miljötillstånden finns också med i den mineralstrategi som regeringen arbetar med.

För näringsminister Annie Lööf är det första besöket i Kiruna och hon ska också diskutera samarbete med Norge när det gäller gemensamma utmaningar som jobb och infrastruktur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista