Foto: Johannes Gullbrand, Sveriges Radio
NORRBOTTEN

Polisen har haft fullt upp

Under lördagsnatten har poliserna i Norrbotten varit fullt sysselsatta med bland annat fylla, bråk, misshandel och stölder.

Från kl 23 till kl 07 på morgonen har 109 händelser i länet inrapportrats. 21 personer har frihetsberövats, de flesta för fylleri.

Här nedan några av de händelser som inträffat under natten:

Överkalix: där far och son kom i slagsmål. Sonen greps och får sova ruset av sig innan han förhörs. Utredning pågår.

Boden: På Westernfarm förekom flera fall av fickstölder. Även grov stöld har anmälts. Flera ärenden gäller mobiltelefoner

Arvidsjaur: Storgatan där flertalet personer, närmare ett tjugotal enligt uppgift kommit i bråk med varandra. Polis kunde skingra bråkstakarna. Anmälningar togs upp på plats och förhör är hållna.

Gällivare: En mc som körde in i en lyktstolpe. Ambulans och polis skickades till platsen, men både mc och föraren var borta. Flera hörde av sig om händelsen. Smitning från trafikolycka

Luleå: Rutvik trafikolycka singel. En bil kört in i mitträcket, inga personskador.

Haparanda: Närståendevåld där en man misshandlat sin fru och polis larmades till platsen. När patrull kom fram blir de hotade och angripna. Gripandet blev tumultartat och en av polismännen skadades och fick uppsöka läkarvård för en skadad axel. Mannen sitter gripen och kommer att höras när han nyktrat till. Utredning i övrigt pågår i ärendet.

Luleå: En man trängde sig in i en bostad hos en kvinna. När hon lyckades få ut honom slog mannen sönder ett fönster till bostaden. Anmälan om hemfridsbrott samt skadegörelse.

Boden-Harads: 10-15 personer kom i bråk vid ett öltält. En man hämtades till förhör och är nu anhållen misstänkt för misshandel.

Luleå: På Skeppsbrogatan blev en flicka påkörd av en moped som tre personer färdades på. Föraren misstänks för olovlig körning bl.a

Kiruna: På hotell Ferrum inträffade en misshandel där gärningsmannen omhändertogs för fylleri men kommer att förhöras misstänkt för misshandeln.

Detta är bara en liten del av vad polisen arbetat/arbetar med under natten och nu under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista