Luleå

Luleå ska växa, men hur?

6:59 min

Det har varit mycket diskussioner dom senaste åren hur man ska satsa för att få Luleå att växa och utvecklas. Idag samlades över 100 personer för att diskutera Luleås framtid.

Seminariet där Luleås framtida utveckling diskuterades ibland de 100 representaterna handlade bland annat om folkhälsa, delaktighet och mötesplatser.

En av de som var på plats var Ida Gustafsson från kulturförvaltningen i Luleå.

– Ett fantastiskt möte bland personer som i vanliga fall kanske inte träffas och diskuterar, det har kommit många mycket bra synpunkter, så jag är supernöjd, säger hon.

Magnus Åkerlund vid barn och utbildningsförvaltningen var också med på mötet för att diskutera och samla intryck, och han var lika nöjd med utgången av seminariet.

– Jag är jättenöjd, det har varit en blandad kompott av människor som alla jobbar efter samma mål.

Hur vill du att Luleå ska växa?

Luleå satsar stenhårt på att utvecklas som kommun. Man vill bland annat ha 10 000 nya invånare på lång sikt. Var med och kommentera, vilken väg tycker du är rätt att gå?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista