1 av 3
Petter Pettersson. Foto: Totte Vesterlund/Sveriges radio.
2 av 3
Daniel Gunnarsson. Foto: Totte Vesterlund/Sveriges radio.
3 av 3
Robin Jonsson. Foto: Totte Vesterlund/Sveriges radio.
Ishockey

”Det finaste jobbet”

1:27 min

I dag återsamlades Luleå hockey efter sommaruppehållet för att genomföra fystester. Den som höll i det var lagets nye fystränare Petter Pettersson.

Petter Pettersson har en fin fotbollskarriär bakom sig. Han har spelat tre år i superettan, ett år i Portugal och sex månader i Italien.

Han har också jobbat som personlig tränare. Och nu ger han sig alltså in i hockeyn som fystränare åt Luleå.

– Det är väl det finaste jobbet man kan ha här i stan, om man vill jobba med fysträning. Det är klart att det inte var någon större tvekan från min sida. Det kändes bara kul och superinspirerande att få jobba med elitidrott igen.

De senaste två somrarna har Petter Pettersson tränat några hockeyspelare individuellt, däribland Linus Omark. Enligt Petter Pettersson har de gillat upplägget, och han hoppas kunna köra det med Luleå hockey också.

– Vi har tagit bort egentligen allt det här med att springa långt och länge, utan mer satsat på att all konditionsträning ska likna det man gör på isen.

Och backen Robin Jonsson ger det nya tillskottet ett bra betyg.

– Det har varit kul. Han har ett litet annorlunda sätt mot vad man har tränat tidigare. Han har ett roligt tänk, är väldigt engagerad och tycker om det här, säger Robin Jonsson.

Robin Jonsson har inte något emot att skippa långlöpningen, till förmån för annan träning.

– För mig passar det jättebra. Jag och långlöpning har inte varit bästa vänner sedan jag föddes, kan jag säga.

Daniel Gunnarsson har varit iväg på NHL-laget Minnesota Wilds sommarcamp, och har nog ett litet försprång i träningen jämfört med de andra Luleåspelarna.

– Jag är väl lite varm i kostymen i alla fall, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista