Cape East efter branden. Foto: Filip Hannu / Sveriges Radio.
Haparanda

Cape East stängs

0:46 min

Hotell och konferensanläggningen Cape East i Haparanda stänger på grund av branden tidigare i veckan.

Meddelandet om stängningen kom från ägaren Roger Akelius i går. Han säger till Norrbottensnytt att han tycker det är tragiskt, men att han inte har något val eftersom anläggningen inte fungerar utan kök.

I branden förstördes köket och behöver byggas upp. Kanske kan det bli någon form av uppstart igen om nio månader. 45 till 60 anställda berörs.

Den planerade stora utbyggnaden stoppas tills vidare.

I branden förstördes förutom köket en stor förrådsbyggnad. Restaurangen fick kraftiga rök- och vattenskador.

Hotelldirektör Jean-Paul Pozzi hade ett möte med personalen i går men säger i dag att han inte vill kommentera stängningen vidare förrän på måndag.

Och det är inte heller bra för utvecklingen i kommunen enligt det socialdemokratiska kommunalrådet Gunnel Simu.

– Vi har väldigt mycket besökare i Haparanda, cirka tre miljoner varje år. Och då har det varit ett alternativ att stanna just på Cape East eller Kukkolaforsen eller Stadshotellet och att kunna övernatta och spendera mer tid i Haparanda. Så visst har beslutet att man ska lägga Cape East i malpåse en stor betydelse negativt för tillväxten i Haparanda, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista