Ishockey

Fabricius vänder hem

3:20 min

Luleå hockey har värvat ännu en hemvändare. Karl Fabricius, 29, kommer att spela för klubben igen.

Karl Fabricius debuterade i elitserien för Luleå redan säsongen 2000/2001. Totalt har han gjort 144 poäng på 440 matcher.

– Det känns jättebra, och otroligt kul att komma in bland grabbarna och träffa dem också, säger han.

Karl Fabricius har träffat de flesta i laget. En stor klick är kvar och teamet runt laget är i stort sett intakt. Men det finns vissa skillnader i det Luleå som forwarden kommer till nu, jämfört med det han lämnade inför den förra säsongen.

– Jag såg tyvärr inte så mycket av Luleå ifjol, men av det man läste så var de defintivt ett av Sveriges bästa lag. Och de vann även serien, så några snäpp till har de definitvt tagit. Det känns som att föreningen tar sikte på att befästa den positionen och även kunna vara med och slåss om guldet. Det är en morot bara det, säger han.

Senast kommer han från spel i KHL-laget Lev Poprad.

– Jag tycker att jag har lärt mig en hel del därborta. Man lär sig mycket bara av att sticka iväg och bo utomlands. Jag tycker att jag är bättre som spelare, har ett bättre självförtroende och vågar göra mer på isen och hoppas kunna ta med det också.

Och nu börjar alltså uppladdningen inför den kommande säsongen med Luleå. I dag var Karl Fabricius på is med sin nygamla klubb. Det var inte första gången för säsongen. Han har testat utrustningen tidigare.

– Men det är inte många pass, och det har varit mest på lattjo. Och det var väl dagens träning också. Det blir lite annorlunda när man kör full utrustning och så många spelare på isen. Ishockey är en jobbig sport, det spelar inte så stor roll hur bra man har skött sommarträningen.