1 av 2
Stora områden har sökts igenom efter den försvunna 19-åringen. Foto: Polisen i Norrbotten
2 av 2
Foto: Polisen i Norrbotten
Fjällräddning

Sökandet fortsätter

1:30 min

Sökandet efter den 19-årige man som försvann i Ritsemområdet i onsdags fortsätter. Redan nu har ett stort område sökts igenom.

Sökandet efter den 19-årige danske mannen har pågått under hela helgen och sökinsatsen fortsätter under måndagen med oförminskad styrka.

– Där han försvann ifrån, där han sist sågs, har vi haft en radie på bortåt 1,5 till 2 mil skulle jag tro. Det är väl genomsökt och betydligt större än vad man normalt söker i. Vid normalt försvinnande är personer max fem kilometer därifrån de sist sågs, säger Peter Sundberg som är hundförare i hemvärnet:

Sökandet fortsätter idag med oförminskad styrka. Två hundförare, helikoptrar och folk från hemvärnet och den civila fjällräddningen deltar.

Peter Sundberg var ute igår och sökte.

– Riktigt jobbig terräng, det var snårigt och halkigt, säger han.

Inga spår efter mannen har ännu hittats. Dessutom blir det allt svårare för hundarna att finna några spår eftersom det är flera dagar sen mannen försvann.

– Det har regnat, det är för lång tid för att en hund ska kunna markera på spår. Man måste träffa på honom helt enkelt, man måste komma så pass nära att hundarna markerar.

Teoretiskt sett kan ju mannen ha vandrat ut från sökområdet.

– Om han går och går, kan han ju ha gått långt innan han kommer fram till att han är vilse. Han kan ju vara flera mil bort, säger Peter Sundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista