Cape East efter branden. Foto: Filip Hannu / Sveriges Radio.
Haparanda

Hotellpersonalen varslas

1:28 min

45 till 60 anställda på hotell- och konferensanläggningen Cape East i Haparanda fick i går veta att de varslas. Hotellet stänger i början av september på grund av att två tredjedelar av verksamheten ligger nere.

I branden på Cape Easts anläggning förra veckan totalförstörde köket och samtidigt pågår det en renovering av spa-anläggningen. Det betyder att två tredjedelar av verksamheten ligger nere och ledningen har nu beslutat att stänga helt i början på september.

– Det är klart att man är påverkat. Nu är det fokus att få göra det bästa för dem anställda och ta hand om dem, säger Jean-Paul Pozzi, VD för Cape East.

Ett alternativ som ägaren Roger Akelius har öppnat för är att sälja Cape East.

– Det är någonting som Roger Akelius har öppnat för när han skickade ut pressmeddelandet, säger Jean-Paul Pozzi, VD för Cape East.

Haparandas kommunalråd Gunnel Simu har sagt att nedläggningen är negativ för tillväxten och att det kommer drabba hela Haparanda håller Jean- Paul Pozzi med om:

– Det är klart att det är tungt. Vi har ju någonstans mellan 50-60 tusen besökare på ett år så det är klart att det är ett stort slag för kommunen och vi är en av dem största arbetsgivarna. Så det är oerhört tragiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista