Kid Larsson efter takraset i parkeringshuset under Kulturens hus.
Luleå

Informationsmiss gav trafikstrul

1:32 min

Kommunen gick inte ut med information om avstängningar i trafiken inför Luleåkalaset. Därför blev en del bilister överraskade när gatorna plötsligt inte var framkomliga på en del ställen i stan.

– Vi hade planerat information och på fredag skulle vi ha information med polisen om det här. Men då hände det en olycklig grej på Kulturens hus, säger Kid Larsson som är arbetsledare på tekniska förvaltningen i Luleå, och syftar på att en del av taket rasade ner i parkeringshuset i onsdags förra veckan.

Takraset tog helt enkelt fokus från informationen om trafikavstängningarna.

Och att utformningen av festivalområdet ändrats påverkar trafiken.

– Det är Luleåkalasets uppbyggnad av stora scenen och lilla scenen. Den stora scenen är ute på Bodenbanken och det tar tid att bygga den. Och lilla scenen är på Skeppsbrogatan nedanför Stadshotellet. Och för att de skulle få jobba i lugn och ro var vi tvungna att stänga Bodenvägen, säger Kid Larsson.

Förra året var första gången Bodenvägen stängdes av. Tidigare har en scen funnits vid södra hamn men det går inte nu när området byggs om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista