1 av 2
Stora områden har sökts igenom efter den försvunna 19-åringen. Foto: Polisen i Norrbotten
2 av 2
Vy över Ritsems fjäll. Foto: Polisen i Norrbotten
Jokkmokk

Terrängen försvårar sökandet

1:20 min

Det är just nu en kamp mot klockan för att hitta den 19-åring som är försvunnen i Norrbottensfjällen.

Mannen, som är från Danmark, kom inte tillbaka efter en planerad toppbestigning av Allaksfjället på onsdag förra veckan. Idag pågår sökandet i svårtillgänglig terräng där det framför allt handlar om skallgång.

– Hade han befunnit sig öppet och synligt hade vi hittat honom redan, eftersom vi har flugit så mycket och gått så mycket i området. Det är klart, ju svårare terräng det är, ju svårare är det att hitta honom, säger Tony Kvickström, polisinsatschef vid polisstationen i Ritsem.

Tony Kvickström har varit med sedan sökandet efter den försvunne mannen påbörjades, och han ser ingen skillnad i arbetsmoralen.

– Det är fantastisk personal som är otroligt motiverade, och alla gör sitt yttersta för att kunna hitta den här mannen, säger han.

Samtidigt är terrängen påfrestande för de som söker.

– Det är klippblock på marken, som ligger i varierande storlek, täckta av björkvidjor och mossa, samtidigt som det är väldigt kraftig lutning och bäckar och sådant i området. Det är väldigt slitsamt för personalen, säger Tony Kvickström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista