GÄLLIVARE

Systrarna vill bygga ett kloster

"Jag kände ett kall att komma hit"
1:36 min

Syster Amada som kommer från Stockholm och som varit nunna i 30 år har nu flyttat till i Nattavaara by, fem mil söder om Gällivare. Där vill hon tillsammans med två andra nunnor bygga upp en klosterverksamhet.

De tre nunnorna som flyttat till Nattavaaraby har lämnat in en ansökan till Gällivare kommun, där de söker efter en lämplig lokal för den klosterverksamhet som de vill bygga upp i Norrbotten.

Syster Amada berättar att hon känt ett kall och att det finns ett behov av ett ställe för tystnad, bön och själavård. Många hör också av sig och vill komma till de. Det gäller både långväga gäster och mer lokala besökare som blir nyfikna ju mer de får veta om vilka nunnorna är och vad de gör.

I Nattavaaraby har också syster Amada och hennes medsystrar börjat att bygga upp en ny ordern för sin verksamhet. Den ska få namnet Marias lamm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".