LULEÅ

Anhållen försökte simma från polisen

En 32-årig man som varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro av polisen i Göteborg greps i Luleå i natt. I samband med gripandet försökte mannen hoppa från en restaurangbåt och simma ifrån polisen.

32-åringen är anhållen i sin frånvaro för utpressning, olaga hot och en del andra brott. Luleåpolisen fick igår kväll tips om att han kunde vara på en restaurangbåt i hamnen.

Ett antal poliser åkte därför dit och mycket riktigt: 32-åringen festade ombord. Men åsynen av de uniformsklädda gästerna tycktes få honom att tappa partyhumöret. I stället klev han över relingen och hoppade rakt ner i Bottenviken och började simma.

– Fast han gav upp när han insåg att det var fullt med poliser med morrande hundar runtomkring båten. Så han sam in mot land och fiskades upp av oss, berättar vakthavande polisbefälet Erik Kummu i Norrbotten.

Efter övernattningen i en cell i Norrbottensmetropolen ska nu mannen köras till Göteborg. Där väntar utfrågningar om de misstänkta brotten.

– Men det kanske är varmare i vattnet där än här i Luleå, säger Kummu.

Mannen hoppade i vattnet vid färjan i norra hamn för att försöka komma undan, men han fiskades snabbt upp av polisen.

32-åringen är misstänkt bland annat för utpressning och olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".