VIK:s klubbchef Anders Eklund på Hockeyforum i Västerås. Foto: Johan Bengts/SR.
Ishockey

Svensk hockeys framtid diskuteras i Västerås

"Västerås är historiskt en hockeystad"
1:21 min

Svensk ishockey ska bli världens bästa - och det avstampet tas i Västerås i helgen. Svenska hockeyförbundet anordnar då sitt första Hockeyforum.

Aros kongresscenter i Västerås kommer under helgen besökas av hockeyfolk från hela landet när förbundet för första gången arrangerar ett hockeyforum.

– Vi tycker så klart att det är jättekul att förbundet valt att lägga forumet i Västerås. Det stod mellan oss, Göteborg, Malmö och Stockholm och vi hade ett bra koncept, säger VIK Hockeys klubbchef Anders Eklund.

– Västerås är historiskt en hockeystad och det är väl det här ett gott tecken på tycker jag.

Tanken med forumet är att samla Hockeysverige och prata om svensk ishockeys framtid och utveckling.

– Det är många intressanta frågor som rekrytering av spelare, säkerhet på isen och utveckling av spelare som kommer lyftas med öppna debatter och föreläsningar, så det kommer bli bra tycker jag, säger Anders Eklund.

Den match som i samband med forumet skulle spelas mellan VIK Hockey och en kombination av NHL-spelare blev ju inställd.

I stället bjuds nu allmänheten in till ett öppet forum under lördagseftermiddagen, där man får sig en inblick bakom kulisserna hos Tre Kronor med bland andra förbundskaptenen Per Mårts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".