SKIDOR

Kalla ramlade bort segerchansen

I genrepet inför världscuppremiären i Gällivare nästa helg ramlade Charlotte Kalla bort sina segerchanser. Hon föll på en isfläck i sprintfinalen i Bruksvallarna och blev sist i finalen.

Kalla hade ganska lätt gått till final. I finalen tampades hon med Ida Ingmarsdotter om tätplatsen när Kalla föll. Då kunde Ingmarsdotter enkelt ta hem segern.

Bästa norrbottniska blev nu Mia Eriksson, som precis som Kalla, numera tävlar för Piteå elit. Mia gjorde en fin tävling och blev fyra.

Emil Jönsson, de senaste årens sprintdominant, fick förra säsongen förstörd av skador. Då klev Teodor Peterson fram, vann redan i premiären och tog till slut också hem totalsegern i sprintcupen.

Nu är Jönsson tillbaka på allvar och att döma av premiären i Bruksvallarna kan det bli en och annan duell mellan de båda svenska världscupåkarna i vinter.

Premiärtävlingen blev dramatisk in i det sista, när Peterson höll på att gå omkull i sista kurvan, men Åsarnaåkaren lyckades ändå hålla undan för landslagskompisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista