Rullstolstennisspelarna Stefan Olsson och Peter Vikström i Paralympics i London. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
JERRINGPRISET

Piteåbo nominerad till Jerringpriset

1:14 min

Nu är nomineringarna till Jerringpriset 2012 klara och lyssnarna kan börja rösta. Bland de 14 kandidaterna finns triatleten Lisa Nordén, fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic och tennisspelaren Peter Wikström från Piteå.

Peter Wikström är piteåbon som nominerades i kategorin årets lag till idrottsgalan har nu även nominerats till det finaste idrottspriset av alla, nämligen Jerringpriset.

Priset där det är svenska folket som utser vinnaren. Tillsammans med sin rullstolspartner Stefan Olsson är han en av 14 nominerade för Jerringpriset. Reportrar: Tova Nilsson och Johan Winblad, P4 Norrbotten, Sveriges Radio.

Nu har omröstningen till Jerringpriset också öppnat och lyssnarna kan nu börja rösta på sina favoriter – via telefon eller på Radiosportens hemsida www.sverigesradio.se/radiosporten.

– Jerringpriset är alltid kittlande, och inte minst nu efter ett år med OS, Paralympics, fotbolls-EM och mycket, mycket mer. Släng dessutom in en Tysklandsmatch som gick utanför alla givna ramar så blir det ju väldigt spännande, säger Radiosportens chef Jakob Sillén.

Nu är kandidaterna14. Peter Wikström som tog guld vid paralympics med sin partner Stefan Olsson i tennis är en av nomineringarna.

Några dagar före jul gör Radiosporten en första sammanräkning och antalet kandidater reduceras till åtta finalister. De åtta finns sedan med i striden om priset ända fram till slutspurten på Idrottsgalan i Globen den 14 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista