Stefan Gunnarsson. Foto: Sveriges Radio.
BODEN

Han känner sig kränkt

11 min

Musikern Stefan Gunnarsson från Boden känner sig illa berörd av att Norrbottens-Kuriren får honom att framstå som främlingsfientlig med anledning av kampanjen "Norrbotten för alla". De citaten som publiceras i tidningen är enligt honom ryckta ur sitt sammanhang.

Musikern Stefan Gunnarsson är arg på Norrbottens Kuriren. I tidningens kampanj "Ett Norrbotten för alla" påstås han ha sagt att att han absolut inte ställer upp på kampanjen och att Boden har för många flyktingar.

Helt fel, menar Gunnarsson.

– Jag har i och för sig svarat så, men på helt andra frågor, säger han.

Det grövsta övertrampet är enligt Stefan Gunnarsson att han direkt avböjt att vara med i tidningen. Han trodde att journalisten hörsammat det, men så icket.

I onsdagens Morgonprogram medverkade Stefan Gunnarsson och berättade om hur allt gått till och varför han känner sig uthängd och felbehandlad av tidningen. Han berättade också att han begärt en rättelse.

Stefan Gunnarsson anser att syftet är gott, men han tror att den i sin förenklade form snarare gynnar Sverigedemokraterna, vilket han inte vill då han inte sympatiserar med partiets idéer. Något han också utvecklade till journalisten, som valde att inte på något sätt nämna detta faktum.

Norrbottens-Kurirens ansvarige utgivare Mats Ehnbom var också inbjuden att medverka i radion, men han avböjde med motiveringen: "Stefan Gunnarsson har inte begärt nån rättelse utan vi vidhåller att det som står i tidningen stämmer."

Än så länge står alltså ord mot ord. Handlar det om dålig pressetik eller om avslöjad främlingsfientlighet är upp till dig att avgöra. Börja lämpligen genom att lyssna på Stefan Gunnarsson från onsdagens Morgonprogram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista