Tommy Niva, general för världscupen i Gällivare. Foto Alexander Linder/Sveriges Radio.
Gällivare

Bussar ska rädda världscupen

"Vi har fördubblat antalet bussar"
1:32 min

Mer än 10 000 besökare väntas komma till världscuppremiären i längdskidor och därför finns en risk för trafikstockningar. Så den här gången har arrangörerna valt att satsa på fler bussar till och från Hellnerstadion, för att försöka minska på biltrafiken.

– Det är ju en ganska smal väg upp hit och parkeringsmöjligheterna på Dundret är begränsade. Det blev lite trafikstockning förra gången, säger tävlingsgeneralen Tommy Niva.

– Det vi har gjort i år är att försöka få folk att parkera på stora gratisparkeringar nere på stan och vi har tagit in många fler bussar än tidigare. Vi har i stort sett fördubblat antalet bussar. Det är gratis direktbussar från centrala Gällivare, Malmberget och Koskullskulle, fortsätter Niva.

Dessutom har det gjorts i ordning en gångväg från Gällivare till skidstadion på Dundret. Längs vägen ska det finnas varm dryck.

– Det här är ju ett utearrangemang och det är ju en fin promenad, bara en kilometer att gå. Man slipper buss- och bilköer, säger Tommy Niva.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".