Bosse Strömbäck (V), kommunalråd. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
Norrbotten

"Jag älskar hans två uttryck"

5:11 min

Boden kommnalråd Bosse Strömbäck (V) ger sitt stöd till Bodenprofilen Stefan Gunnassson som menar att det är åsiktsfascism och att många uttalar sig politikt korrekt när det handlar om integrerings-, flykting-, och invandringspolitik.

Stefan Gunnarsson anser att han i en artikel i Kuriren utpekats som rasist när han svarat nej på att vara med i en kampanj.

I P4 Norrbottens morgonprogram berättade Gunnarsson om hur han ser på saken och att kampanjen som han nekade till att delta i, snarare gynnar än  missgynnar ett parti som Sverigedemokraterna.

På P4 Norrbottens webb strömmade kommentarerna in efter att han deltagit i programmet. En som läst kommentarerna och också ger sitt stöd till Stefan Gunnarsson är Bodens kommunalråd Bosse Strömbäck:

– Jag älskar hans två uttryck om att det är politiskt korrekt, då vi inte säger vad vi tycker utan det som det förväntas att vi ska tycka för att vi är rädda för reaktioner, där hade han en jättepoäng. Det andra ryggade jag tillbaka när han sa men som jag nu högaktar och det är att det är åsiktsfascism.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista