Mannen bakom Melodikrysset, Anders Eldeman. Foto: Mattias Alm, Sveriges Radio

I Arjeplog gör man det i grupp

1:42 min

Varje lördag är det mängder av svenskar som skruvar upp radion för att lösa Melodikrysset och signaturmelodin "Ju mer vi är tillsammans" stämmer verkligen in, i alla fall i Arjeplog.

Ingemar Marklund är en av de som troget dyker upp på ABF i Arjeplog för att under trevliga former lösa veckans kryss tillsammans med andra entusiaster.

– Ibland är vi tre, ibland är vi femton, det är olika. Stämningen är själva grejen, jag tycker själva krysset är lite för lätt, säger Ingemar Marklund.

Sen 1996 är det Anders Eldeman som gör Melodikrysset och han tycker att Ingemar och de andra i gruppen gör helt rätt.

– Det är underbart att Melodikrysset kan få folk att vara tillsammans, antingen fysiskt eller att man ringer mamma för att höra om de äldre musikbitarna.

Att man hjälps åt räknas inte som fusk, tycker han. Men när frågan kommer till internet och att man kan hitta svaren där är han lite kluven.

– Det bästa är ju om man klarar sig utan att behöva söka på nätet, men det är okej det med, det är ju inte bilar man vinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista