1 av 2
HV 71:s Oscar Sundh faller till isen i kamp med Luleå Hockeys Toni Koivisto. Foto: Bror Persson/Scanpix.
2 av 2
Läkare kallades snabbt in när HV 71:s Oscar Sundh blev liggandes på isen. Foto: Bror Persson/Scanpix.
Ishockey

Två matcher spelas i kväll

Oscar Sundh: Fansen uppträdde respektfullt
1:29 min

I kväll möts Luleå och HV71 två gånger. Dels i en ordinarie elitseriematch och dels i den avbrutna matchen från i höstas.

Det var den 9 oktober i år som HV71:s Oscar Sund sex minuter in på den tredje perioden slog huvudet i isen så allvarligt att matchen stoppades. Och det är den matchen som ska spelas klart i kväll.

Som vanligt på tisdagar är det matchstart klockan 19.00. Det blir ett matchintro före den första matchen. Men sedan blir det bara en vanlig periodpaus mellan den första och andra matchen.

En speciell förutsättning vid sådana här tillfällen när matcher färdigspelas vid ett annat tillfälle är att bara de som fanns med på laguppställningen när den första matchen började får vara med och slutföra den.

För Luleås del innebär det att Mika Pyörälä, Anton Hedman Linus Persson, Sami Sandell, Jan Sandström och Jonas Berglund inte finns tillgängliga då matchen från den 9 oktober ska färdigspelas men väl när match nummer två drar igång om tränarna så önskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".