Kiruna

Storbranden i Kiruna misstänks vara anlagd

1:22 min

Polisen misstänker att branden i flerfamiljshus i Kiruna igår kväll kan ha varit anlagd. Vid branden skadades flera lägenheter, men de flesta av hyresgästerna kommer att kunna flytta tillbaka under dagen.

– Vi evakuerade i första läget alla tre husen på Rönnplan fyra och efter ett par timmar fick två av husen flytta tillbaka. Det är nio lägenheter som har varit evakuerade i natt. Vi räknar med att under dagen kan alla, utom i 2-3 lägenheter flytta tillbaka. Däremot kan det behövas lite röksanering. Vi kommer att sätta i ozonbehandlare där man vill det, säger Anneli Winsa som är Kirunabostäders VD.

Det var igår kväll som en kraftig brand utbröt på vinden till ett flerfamiljshus. Ingen blev skadad och det är okänt vad som startade branden.

Polisen gör under dagen en teknisk undersökning och pratar med vittnen på plats.

Förundersökningsledare Eva Sjöström säger till P4 Norrbotten att det utreds som mordbrand, men hon vill inte gå in närmare på vad som har väckt dom misstankarna.

Kirunabostäder har ordnat ersättningslägenhet för dom värst drabbade, men Stefan Murén med familj räknar med att få återvända till hemmet under dagen.

– Vi tillhör dom lyckligt lottade. Det värsta var att kattrackarn satte sig i hjulbalken på bilen. Jag försöker få loss honom, han är katatonisk, säger han.