Kiruna

Icehotel satsar på sommaren

1:20 min

Just nu råder det högsäsong på ishotellet i Jukkasjärvi, men det finns också en strategi för att locka fler turister på sommaren. Därför finns det planer på att bygga nytt på området.

– Vi är redan idag färdiga för sommarens satsningar. Vi ska jobba mycket kring älven, vi kommer att ta fram olika produkter just vid älven, säger Monica Wollmén som är verkställande direktör på Icehotel.

Där kan det handla om paddling och båtturer längs Torneälven.

Men det finns också planer på att ändra bebyggelsen på området och därför pågår arbetet med att få till en ändring av detaljplanerna.

Först och främst handlar det om att flytta in all snö- och ishantering till en och samma byggnad. Det skulle betyda att plåthallen Art center plockas bort.

– Vår plan är att på sikt montera ner den, men just idag har den en funktion som lager och som en plats för isutställningar, säger Monica Wollmén.

Det har under hösten gjorts en miljökonsekvensbeskrivning och där står det att en ny byggnad med bland annat servering och konferenslokaler kan komma att byggas på den plats där Art center står idag.

Men där är Monica Wollmén mer försiktig i sina uttalanden.

– Jo, vi har pratat om mycket. Men exakt vad kan jag inte säga idag eftersom inget är färdigt. Vi bollar idéer fram och tillbaka, säger hon.