1 av 2
Gruvområdet i Kaunisvaara. Foto: Northland.
2 av 2
Lars Söderqvist.
PAJALA

Northlands fordringsägare vill ha mer insyn i rekonstruktionsarbetet

0:59 min

När Luleå tingsrätt igår gav advokaten Lars Söderqvist stöd att fortsätta arbetet med att rekonstruera Northland resources föreslog de största fordringsägarna att det ska tillsättas en borgenärkommitté.

Northland har förutsättningar att överleva krisen, och alla 350 företag som gruvbolaget är skyldigt pengar ska få betalt. Det var beskedet från advokat Lars Söderqvist när han presenterade sin rekonstruktionsplan för bolaget igår.

Fler än 100 sammanbitna representanter för företag som Northland är skyldigt pengar hade samlats i Luleå tingsrätt för att ta del av planen.

Lars Söderqvist fick stöd för att fortsätta sitt arbete med att rekonstruera företaget. Det var de största fordringsägarna, borgenärerna, som föreslog att räddningsarbetet ska fortsätta. Samtidigt tillsattes en borgenärkommitté, för att få insyn i arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista