Monica Lejon och Elisabeth Johansson Englund på länsstyrelsen arbetar med företagsstöd och stöd till kvinnliga företagare. Foto: Joseph Knevel/ Sveriges Radio.
NORRBOTTEN

2,5 miljoner till kvinnliga företagare

1:36 min

I en pågående satsning från regeringen på kvinnligt företagande har länstyrelsen i Norrbotten och Tillväxtverket satsat på något de kallar tillväxtcheckar.

2,5 miljoner kronor är öronmärkta till projektet där kvinnliga företagare ska kunna söka pengar för att få hjälp med till exempel externa konsulter.

Monica Lejon vid länsstyrelsen i Norrbotten hoppas att det skall stimulera länets kvinnliga företagare och att de också skall få ögonen för de företagsstöd som finns för företagare.

Fram till 2014 finns det totalt 5 miljoner kronor i olika former bidrag att söka för kvinnliga företagare. Att bidragen är könsbundna handlar om att kvinnor inte i samma utsträckning som män söker de bidrag som finns. En lösning är då enligt länsstyrelsen att just att öronmärka pengar för specifikt kvinnliga företagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista