Foto från Luleå kommuns hemsida.
Luleå

Dags att boka skärgårdsstugan

"Suttit nonstop i telefonen"
3:27 min

Smällkall måndag i mars i Norrbotten, men många har ändå varma skärgårdvindar i sinnet. Idag klockan tio var det stugsläpp för Luleå kommuns skärgårdsstugor och telefonen har gått varm hos turistbyrån i Luleå.

– Förmiddagen har vi suttit nonstop i telefonen och hjälpt kunder och sen har förstås folk bokat själva från sina datorer, säger Lars Mandahl på turistbyrån i Luleå och konstaterar att det varit samma anstormning som det brukar i år vid stugsläppet.

Extra svettigt var det precis när stugorna släpptes klockan tio denna måndagsförmiddag eftersom internet-bokningen inte fungerade, men det löste sig efter en halvtimme.

– Det är verkligen alla kategorier folk som ringer; pensionärer, barnfamiljer och kompisgäng, men gemensamt för de flesta är att de kommer från närområdet som har koll på att stugorna släpps just idag, berättar Lars Mandahl vid turistbyrån.

Om trenden håller i sig från den första bokningsdagen så är det två öar som är hetast enligt Mandahl:

– Som vanligt har vi ett högt bokningstryck på Brändöskär, där det i sommar kommer att finnas tre stugor. Även Kluntarna är riktigt populärt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".