Boden Handbolls Julia Grahn Arikvfoto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Hoppet lever för Boden Handboll

Julia Grahn: Surt att vi inte kunde knyta ihop säcken
2:02 min

Boden Handboll såg ut att gå mot seger i hemmamötet mot Hallby med en till synens stabil tremålsledning och  bara några minuter kvar på matchklockan. Men slarv och ett par stolpträffar gjorde att gästerna kunde hämta i kapp till slutresultatet 26-26. Hoppet om elitseriekval lever dock fortarande för Boden Handboll med en omgång kvar av allsvenskan.

Efter att lagen följts åt i princip hela matchen såg det ut som att hemmalaget gjort segerrrycket cirka sju minuter före slutet.

Anförda av Carin Bergdahl, och på slutet även Emmy Nordmark, hade Boden Handboll ryckt åt sig en tremålsledning och hade greppet om matchen.

– Idag hade vi inte marginalerna på vår sida, med minuten kvar prickar vi stoplen två gånger. Det känns surt, vi borde ha vunnit, säger femmålsskytten Julia Grahn som tillhörde hemmalagets främsta spelare.

Boden delar just nu den sista kvalplatsen med Helton då en omgång återstår av allsvenskan. Hellton dock med bättre målskillnad och Boden måste alltså ta en poäng mer än Hellton i den sista omgången för att knipa kvalplatsen till elitseriespel och i den sista omgången väntar en svår uppgift i topplaget Önnered.

– Vi får se det som en bonus om vi tar oss till ett elitseriekval, vår målsättning har hela tiden varit att inte behöva kvala för att hålla oss kvar, säger Julia Grahn

Det innebär att ni kan spela ganska avspänt nästa helg, eller?
– Ja, det tycker jag, Önnered har dessutom ganska mycket problem med skador, så det är långt ifrån någon omöjlig uppgift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".