Hopp och lek i vattnet. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
Kiruna

Problemen i Kirunas badhus fortsätter

"Det är svårstädat"
1:20 min

De nya golven i omklädningsrummen måste bytas ut. Delar av badhuset måste stängas under en kortare period i vår.

– Vi har lite problem med ett golv som är svårstädat. Det måste åtgärdas. Det känner man när man står med strumpor på, det är lite kardborreaktigt. Det är besvärligt att få rent, säger Gert Mörtvik, beställarombud i Kiruna kommun.

Vems är ansvaret att det har blivit så här?

– Ja, det håller vi också på att utreda, säger han.

Badhuset öppnades i december förra året efter att ha varit stängt i 1,5 år på grund av renovering. En upprustning som kostade långt över 30 miljoner kronor.

Men de nya golven måste alltså bytas ut för uppskattningsvis en halv miljon kronor. Och det kommer att ske någon gång under våren.

– Det kommer att ta ungefär en veckas stängningstid per avdelning, säger Gert Mörtvik.

Det innebär inte att man stänger hela badhuset på en gång?

– Nä, badhuset kommer ju att fungera. Man kan ju till exempel ha damernas öppet och herrarnas öppet växelvis. Man kommer att kunna nyttja badhuset under tiden, säger han.

Men det finns mer att att göra.

– Sen har vi lite problem med ett läckande värmeväxlingssystem, som har en förmåga att kondenseras, som vi också försöker få bukt med. Plus att vi har haft lite bekymmer med takläckage. Det är täckt med presenningar idag. Taket ska åtgärdas så snart det blir varmare ute, säger Gert Mörtvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".