1 av 10
Maja Kuoljok kastar kula. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
2 av 10
Maja Kuoljok från Sjöparksskolan i Gällivare. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
3 av 10
60 meter löpning under skoltävlingen. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
4 av 10
Rullstolsslalom var en av grenarna. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
5 av 10
Jakob Hedenström såg fram emot den avslutande bandymatchen. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
6 av 10
Gymnasieeleverna Kerstin Isaksson, Fanny Willberg och Linnéa Belinki var funktionärer under skoltävlingen. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
7 av 10
Kristoffer Eklund och Frida Hansson. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
8 av 10
Mathilda Hägglund Rönnskolan i Piteå. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
9 av 10
Felix Backman och Yvonne Nilsson från Prästholmskolan i Boden provade bland annat att kasta kula. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten
10 av 10
Viktoria Ljungfall från Sjöparkskolan i Gällivare kastar kula. Foto: Anna Widén/P4 Norrbotten

Länets särskolor tävlar i Arcushallen

"Dagens höjdpunkt, då måste jag sätta den"
1:38 min

Idag startar årets upplaga av skoltävlingen för särskolor i Norrbotten. 300 elever från 30 olika skolor i länet i årskurs ett till gymnasiet samlas i Arcushallen i Luleå under två dagar.

Arrangör är Norrbottens Handikappidrottsförbund som ordnar tävlingen för tolfte året i rad, och att prova på olika friidrottsgrenar står på programmet för dagen som avslutas med innebandymatch.

– Det är kul att idrotta och sånt, jag har tränat mycket hemma, hoppning och så springning, säger Mathilda Hägglund som går i årskurs fem på Rönnskolan i Piteå.

Onsdagen är låg- och mellanstadiets dag, och under torsdagen samlas högstadieelever och gymnasieelever från hela länets särskolor på Arcushallen i Luleå.

Vid längdhoppningsbanan har Frida Hansson från Rönnbergskolan i Piteå just hoppas klart.

– Man får ju testa nya saker, så det blir ju nya saker för varje år som man gör, säger Frida Hansson.

Förutom de traditionella friidrottsgrenarna så kan eleverna även prova på trekamp och rullstolsslalom. Alla får själva välja vilka grenar de vill prova på, och tävlar gör man mot sig själv, berättar Lena Revholm på norrbottens Handikappidrottsförbund. När dagen är slut får alla deltagare en guldmedalj.

– Ja, jag vet ju att det är höjdpunkten på året för många av eleverna, det här är deras happening på året helt enkelt, säger Lena Revholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".