Simon Fors (V) kan förlora sina politiska uppdrag i Pajala. Foto: NLL.

Vänsterpartister kan förlora sina uppdrag

5:52 min

Västerpartiets ordförande i Norrbotten ser allvarligt på de hot som framförts av partiets medlemmar via Twitter. Simon Fors från Pajala kan nu förlora sina politiska uppdrag.

Den senaste tiden har medlemmar i Vänsterpartiet i länet uttryckt sig hotfullt och nedsättande om andra. Simon Fors , fullmäktigeledamot i Pajala, har varit i blåsväder för sina inlägg på Twitter.

Och nu senast Christoffer Hurtig, Ung vänsters ordförande i Luleå, som hoppade av sina uppdrag efter att han publicerat ett dödshot mot migrationsminister Tobias Billström (M).

"Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", så skrev Ung vänsters ordförande i Luleå.

– Det är väldigt, väldigt allvarligt säger Christina Snell Lumio. Idag har partiets verkställande utskott möte där händelsena kommer att tas upp.

Hittills var Simon Fors fått sitta kvar på sina politiska uppdrag i Pajala, men det kommer också att behandlas på dagens möte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista