Jan Palmqvist (S). Arkivfoto: Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.

Jokkmokkspolitiker hoppar av

"Jag gör ett dåligt jobb"
0:52 min

Socialnämndens socialdemokratiska ordförande i Jokkmokk, Jan Palmqvist, hoppar av sitt uppdrag. Han tycker att det är omöjligt att göra ett bra jobb i nämnden när han samtidigt är ordförande för fackförbundet Sekos Vattenfall-avdelning.

Det fackliga uppdraget kräver nu hans fulla närvaro i Stockholm.

– Jag själv tog beslutet i fredags tillsammans med min fru. Jag pallar inte det här längre, jag gör ett dåligt jobb då jag inte kan vara uppe i Jokkmokk under veckorna. Det var därför jag tog detta beslut, säger han.

Ekonomin på socialförvaltningen i Jokkmokk är minst sagt ansträngd. Jan Palmqvist berättar att man har skurit ner så pass mycket att man nästan bara har kvar de verksamheter som man är skyldig enligt lagen att ha kvar. Till exempel vården av de äldre i Jokkmokk som är en av de viktigaste utmaningarna för kommunen.

Men Palmqvist säger själv att han inte hoppar av just på grund av den ansträngda ekonomin.

– Nej, absolut inte. Det är en utmaning och vi ska klara sådana här utmaningar oavsett vem som sitter som ordförande. Så det har inte med den biten att göra, det kan jag lova.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".