1 av 3
Mats Gunnarson och hans son passade på att njuta av skidåkningen i Kåbdalis innan alla andra gäster anländer för att fira Påsk. Foto: Malin Winberg
2 av 3
Olov Gunnarstedt, verksamhetsansvarig för skidanläggningen i Kåbdalis. Foto: Malin Winber
3 av 3
Abisko turiststation. Foto: Alexander Linder /Sveriges Radio.
Norrbotten

Fullbokat i fjällen under påsk

"Vi har helt slut på boende"
1:31 min

Under påsk är det många som åker till fjällen för att fira och åka skidor. Många av anläggningarna i Norrbotten har endast ett fåtal sängplatser kvar att erbjuda.

Hans Norén är verksamhetschef för anläggningen i Abisko. Han säger att de räknar med en intensiv helg med gäster från hela världen.

– Vi avslutar vår norrskenssäsong på lördag, så vi har väldigt mycket internationell prägel. Säger Hans Norén.

Även i Riksgränsen, Dundret och Kåbdalis är boendet mer eller mindre slut.

Till Kåbdalis hittar nog främst gäster från Norrbotten. Där förbereder man sig med nästan dubbelt så mycket personal för att klara av en av säsongens största helger.

– Vi har helt slut på boende, vill man bo i Kåbdalis i helgen får man ta med sig tältet. Säger Olov Gunnarstedt, som tillsammans med sin bror driver anläggningen.

En av de som ska fira påsk i Kåbdalis är Mats Gunnarson. Han besökte backen några dagar innan påsk för att njuta av skidåkningen innan alla andra gäster anländer.

– Det ser ut att bli jätte fint över påsk, men det är alltid så mycket folk och långa liftköer så vi passar på att åka lite nu innan det blir så, äger Mats Gunnarson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".