Tim Johan Fjällman brevid sin bil.
Arjeplog

HBT-par trakasserat i Arjeplog - fruktar för sina liv

Ett par i Arjeplog har i flera år utsatts för trakasserier av ortsbor. Trots över 30 polisanmälningar har ingenting hänt och nu fruktar Tim Johan Fjällman och hans sambo för sina liv.

– För jävligt, rent ordagrant, nu använder jag ordet för jävligt. Jag tycker så här att man kan låta folk ha sin egen åsikt och så, absolut alla har rätt till det och vi har alla rätt till att leva på vårat vis som vi vill, säger Tim Johan Fjällman.

I två år har fem unga män från orten trakasserat Tim Johan Fjällman och hans sambo.

Deras fönster har krossats, skåp, stolar och dörrar har de tagit sönder. Och förra helgen hände det igen. Någon slog sönder deras bilrutor.

– Varför ska de lägga sig i, vi stör inte dem. Varför ska de behöva att störa oss?

Han och hans sambo har misshandlats psykiskt och fysiskt. I fjol stod fyra personer och sparkade deras lägenhetsdörr i en timme och skrek bögjävel och rena dödshot.

Tim Johan Fjällman berättar att dw polisanmält händelserna 37 gånger på två år - men inget har hänt.

Carina Eklund är polis i Arvidsjaur, och hon utreder de två sista anmälningarna från Fjällman. Hon vill inte i dagsläget uttala sig. Hon säger att hon är ovetande om tidigare anmälningar eftersom det är en annan polis som har utrett det.

– Förundersökningarna läggs ned, brott kan inte bestyrkas har det stått på alla de andra ärendena, säger Tim Johan Fjällman och fortsätter:

– Oftast finns inte polis på plats i Arjeplog, det här kommer att driva så att vi är tvungna att flytta här ifrån en dag till slut, för att det börjar att bli så alvarligt läge. Vem vet, nästa gång kanske de lyckas att ha ihjäl oss. Det behövs bara en liten putt, på rätt plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".