Foto: Scanpix.

Hells Angels-ledningen besökte Norrbotten

"Vi har fokus på det"
1:27 min

Presidenten för Hells Angels moderklubb har varit på besök i Norrbotten. Och det är inte första gången medlemmar från moderklubben varit här eftersom Hells Angels varit etablerade i länet sen flera år.

– Vi har bra koll på att vi har haft besök så att vi är väl medvetna om det, säger Ulf Sköld som är avdelningschef brottsförebyggande inom Polisen i Norrbotten.

Vid polisen menar man att man har ett bra fokus på den här typen av besök i länet.

– Vi jobbar aktivt med den problembilden som det medför att dom begår en hel del brott vissa utav dem, berättar Ulf Sköld.

Det var i januari i år som presidenten för Hells Angels besökte Norrbotten ihop med några andra medlemmar i klubben. Medlemmarna checkade in på ett hotell i centrala Luleå.

Men polisen är förtegen om anledningen till besöket. Det här trots att det sammanföll med att en dom kom gällande våld mot en ordningsvakt i Boden, där den anklagade har tydlig koppling till just Hells Angels suportergrupp Red and white Crew i Norrbotten.

– Jag vill inte göra någon spekulation om vad mötet kan ha handlat om och jag vill inte gå in på några detaljer om vad vi vet eller inte, säger Ulf Sköld.

Polisen säger sig ha ett nära samarbete med kommuner, krögare och andra myndigheter.

– Tillsammans ser vi till att det ska vara jobbigt att vara kriminell, säger Ulf Sköld.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".