1 av 2
Arkivbild: Polisen kontrollerade även skoterförarna uppe på fjället. Foto: Reine Sundkvist, Sveriges Radio Norrbotten.
2 av 2
Roine Norström som är polis i Kiruna. Foto: Reine Sundkvist/ Sveriges Radio.

Många körde för fort under påsken

Polisen om påsken
1:04 min

Polisen gjorde en rejäl satsning på att bevaka fjällområdet under påskhelgen och det gav också resultat. Det visade sig att många förare körde för fort eller var påverkade av alkohol.

Lång påskhelg och fint väder lockade många att röra sig med både bil och skoter. Även polisen valde att vara ute med en riktad insats för trafikkontroll.

– Vi har totalt 20 rattfyllerister tagna i länet under påsken och då är ungefär hälften på skoter. Det är kanske lite mer än vi brukar ha, säger Roine Norström polis i Kiruna som var insatsledare i Norrbotten under påsken.

Totalt handlar det om ett 20-tal poliser som har jobbat kring platser som Ritsem, Årrenjarka, Kåbdalis, Jäkkvik, Riksgränsen, Abisko och byarna kring Gällivare och Kiruna.

Det har också gjorts många hastighetskontroller. Där har ungefär 220 personer bötfällts för att ha kört för fort på vägarna. Dessutom handlar cirka hundra rapporter om olovliga körningar och bristfällig förankring av last.

– Så i stort sett är det mer rapporter än vad vi brukar ha i Norrbotten. Men vi har också haft fler personer som har jobbat mot det här, säger Roine Norström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".