Jens Tillman. Foto: Kenneth Range/Sveriges Radio.

Jens Tillman ny coach i Northland Basket

Luleåklubben Northland Basket har gjort klart med ny huvudtränare. Det blir Jens Tillman som ska coacha laget i basketligan damer de kommande två åren.

Tidigare huvudcoach Mikael Johansson väljer att kliva ned ett snäpp och blir assisterande coach, skriver Northland Basket i ett pressmeddelande.

Vid sin sida kommer alltså den gamla storspelaren och SM-guldvinnaren både som coach och spelare Jens Tillman att stå.

– Det känns som rätt utmaning för mig nu, jag har saknat hetluften som elitbasket innebär och Northland är en klubb som har tydliga ambitioner och mål som överensstämmer med mina, säger Tillman.

Jens kommer att starta sin anställning i klubben den 1 juni men kommer i högsta grad att vara med och bygga laget inför den kommande säsongen.

Mikael Johansson kommer att gå tillbaka till sin tjänst som lärare på Riksbasketgymnasiet i Luleå och kombinera det arbetet med uppdraget i Northland Basket.

– Då Mikael aviserade till mig att han ville ta ett steg tillbaka var Jens den tränare som vi tänkte först på. Hans erfarenheter, både som spelare och tränare, vinnarkulturen och hans kontaktnät ute i basketvärlden är ytterst värdefulla för oss i klubben, säger sportchef Urban Nordh.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".