1 av 2
Luleå Hockeys Robin Jonsson mot Skellefteå. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 2
Peter Jidström.

Rekordintresse för hockeyfinal ger klirr i klubbarnas kassor

En drömfinal för Peter Jidström
1:36 min

Det rekordstora intresset för årets SM-final i ishockey mellan Luleå och Skellefteå innebär många sköna slantar i klubbarnas kassakistor.

Luleå Hockeys klubbdirektör Peter Jidström, som har bråda dagar, menar att det hade gått att sälja betydligt fler biljetter än de 6300 som betyder fullsatt i Coop Arena.

– Absolut, nog hade vi kunnat sälja 15 000 biljetter utan att överdriva, säger Peter Jidström.

Hockeyfebern är i det närmaste total inför drömfinallen mellan Luleå och Skellefteå – något som också ger avtryck i klubbarnas kassakistor. Förutom utsålda läktare, så är också den korta resvägen till Skellefteå något som gör det hela ännu mer ekonomiskt fördelaktigt.

– Det behövs ju inte direkt något chartrat plan till Skellefteå, så att vi kan åka buss sparar förstås mycket pengar, säger Jidström.

För klubbdirektören, som har aviserat ett slut på sin post efter den här säsongen, var det en dröm som gick i uppfyllelse när Linus Klasen skickade Luleå till den första SM-finalen sedan 1997.

– Så var det. Under de fem år som jag jobbat så är det matcherna mot Skellefteå som varit de hetaste. När det blev klart för final så flög jag upp ur soffan. Den pucken satt fint!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".