Bodens kommunhus. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Bodens kommun backar gällande krogregler

Kommunen: ”Vi ville testa oss fram”
1:39 min

Bodens kommun kan komma att upphäva beslutet om nya strängare regler, när det gäller en av de populärare krogarna i stan. Det här efter den folkstorm som tog fart på Facebook och där många bodensare ilsknade till.

Lasse Nilsson på miljö- och byggnämden förklarar varför man skärpte reglerna från början.

– Det hade varit några enstaka klagomål men framförallt ville vi testa och se om det skulle påverka på något sätt, säger han.

Enligt krögaren hade det bara varit en person som klagat på krogen och Lasse Nilsson medger att man på miljö- och byggnämden normalt sett inte brukar basera beslut på endast ett klagomål.

– Men vi var villiga att göra ett prov och se om det skulle bli några förändringar för det hade ju varit lite bråk och sånt där, säger han.

Ilskan bland bodensarna tog fart sedan kommunen beslutat att restaurang Brännastrand bara fick spelas musik till klockan 22 på uteterassen, samtidigt som kommunstyrelsens arbetsutskott samma år nekade permanent alkoholtillstånd fram till klockan 03 på terassen.

Men nu kan alltså krogägaren få igenom sina önskemål när det gäller att spela musik senare.

– Jag vill inte föregå nämdens beslut på något vis men vi kommer ändå ta upp en diskussion om förändringar redan i Maj, berättar Lasse Nilsson.

När det gäller missnöjet med det permanenta alkoholtillståndet lutar det åt att krögaren även fortsättingsvis får finna sig i att endast servera alkohol fram till klockan 01 på terassen.

– Det är ju det de har fått avslag på så då har dem ju fått ett beslut på det redan, säger Astrid Isaksson, alkoholhandläggare i Bodens kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".