Louise Hoffsten i Melodifestivalen 2013. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Hoffsten, Marklund och Zacke till Luleås nya hamnfestival

De första artisterna till Luleå Hamnfestival den 11-13 juli släpptes i dag.

Luleå Hamnfestival är Luleåkalasets nya namn som från och med i år har fri entré.

Klara artister är Louise Hoffsten, Petra Marklund och Zacke, enligt ett pressmeddelande.

  • Louise Hoffsten behöver ingen närmare presentation - hon är en av våra mest älskade sångerskor! I över 25 år har hon verkat som artist och sångerska, och hunnit med att ge ut hela 16 skivor! Senaste plattan kom 2012 och heter "Looking for Mr. God". Louise gick raka vägen till final i Melodifestivalen 2013, deltävling 2, med låten "Only The Dead Fish Follow", som gick in på tredje plats på Svensktoppen.
  • Petra Marklund har under namnet September erövrat världens hitlistor under ett helt decennium och i tv-serien "Så mycket bättre" slog hon igenom på allvar även här hemma. Under vintern har Petra Marklund varit ute på en hyllad konserthusturné tillsammans med sitt femmannaband med "Inferno", hennes första skiva på svenska, och i sommar fortsätter turnén. Petra är just nu en av de mest spelade artisterna på radion och debuten har nominerats till både P3 Guld och en Grammis och sålt platina.
  • Zacke släppte i februari sitt andra album. Namnet "Renhjärtat" refererar dels till hans hemtrakt Norrbotten och dels till vad han vill göra med sin musik. Något ärligt, okonstlat och genuint - direkt från hjärtat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista