1 av 4
Sändningsskylt av sedaste modell i radiohuset i Luleå. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
2 av 4
Göran Hedemalm, kanalchef P4 Norrbotten. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
3 av 4
Kontrollrum i Luleå. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
4 av 4
Mandozzi, Sveriges Radios nya teknik. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.

”Sveriges Radio satsar på Norrbotten”

Nya möjligheter med ny teknik
5:35 min

Sveriges Radios omfattande renovering i Norrbotten är nu inne i slutskedet. Efter att sändningarna under veckan skett från Umeå återvänder de på fredagen till Luleå och Pajala.

Sedan i höstas har Sveriges Radios uppfräschning av lokaler och teknik pågått i Norrbotten och det handlar inte bara om radiohuset i Luleå. Radions lokaler i Pajala, Haparanda och Arvidsjaur har också genomgått omfattande renoveringar och till det också den nya tekniken.

Den nya tekniken, det schweiziska systemet Mandozzi, gör det bland annat möjligt att på ett helt nytt sätt koppla ihop de olika orterna.

Renoveringen är Sveriges Rados mest omfattande någonsin i Norrbotten och den tekniska investeringen är på cirka 12 miljoner kronor.

Kanalchef Göran Hedemalm säger att det visar att Sveriges Radio vill satsa på Norrbotten när man nu gör så stor investering.

Till hösten ska de nya lokalerna och den nya tekniken visas upp för allmänheten då det blir "öppet hus".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".