1 av 2
Luleå Hockeys Niklas Olausson och Mika Pyörälä framför Skellefteås mål. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 2
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Bulan: ”Vi ska bli historiska”

1:11 min

I kväll spelas i Luleå fjärde SM-finalmatchen i bäst av sju och vinner Skellefteå AIK så har de guldet i sin hand. Vinner Luleå Hockey däremot - så lever finalen vidare. Luleås Niklas Olausson tror på det senare.

– Känslan är bra tycker jag. Vi har kommit ut de senaste matcherna med bra energi och bra fart. Så vi ska fortsätta med det.

Hur är stämningen i laget?

– Den är bra, det har den varit hela året. Det är ett skönt gäng som är redo att kriga tills det här är över, och förhoppningsvis dröjer det ett tag. Det är bara att köra ikväll.

Det har varit högt tryck från läktarna under finalspelen, hur viktig är publiken?

– Oerhört viktig. Vi måste komma ut inför vår hemmapublik och visa att vi är här för att vinna och att vi absolut inte gett upp.

Det finns självförtroende hos laget även om inget lag någonsin har lyckats vända ett 0-3 underläge i matcher i SM-slutspelets historia. Men för Luleås tränare Tomas "Bulan" Berglund är det inget som avskräcker. Tvärtom:

– Vi tror vi ska bli historiska nu. Vi kan bli det om vi vinner fyra raka, så vi börjar ikväll. Tror vi har bra chans att gå hela vägen. Vi ska sätta lite griller i huvudet på dem.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista