Pajala

Gruvfacket förväntar sig bättre information av nya ägare

"Jätteviktigt att de anställda blir delaktiga"
2:00 min

Facket IF Metalls ordförande i Malmfälten Tomas Nilsson är lättad och förväntansfull när det nu är klart att nya ägare kliver in i Northlands gruva i Kaunisvaara. Han hoppas att informationen ska bli bättre.

– Vi är oerhört glada att obligationsägarna tog det här kloka beslutet att godkänna rekonstruktionen, säger en lättad Tomas Nilsson.

– Det har varit en berg- och dalbana och de anställda har varit hårt prövade under lång tid. Men nu får de kanske lite arbetsro och trygga jobb.

– Vi är jätteglada att det är fyra svenska ägare som har både verksamhetskunnande och finansiellt kunnande, så det känns tryggt.

IF Metalls ordförande i Malmfälten är också förhoppningsfull inför samarbetet med de nya ägarna.

– Det är ju inte helt okänt att vi varit kritiska till ledningen för att det varit dåligt information, dels till oss men framför allt till de anställda. Nu förväntar vi oss att informationen blir bättre, säger Tomas Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".