1 av 2
Åsa Morin. Foto: Kalix kommun.
2 av 2
Bland andra Sofia Jannok står på scen under Kalix kulturnatta. Foto: Anna-Maria Ahlén/SVT Sápmi.

Något för alla på kulturnatta i Kalix

"Kulturen är ju otroligt bred"
1:24 min

I dag hoppas Kalix kommun att centrum ska fyllas av musik- och konstälskare, men även bil- och film entusiaster. Det finns något för alla när Kalix kulturnatta arrangeras för tredje gången.

– Vi försöker baka ihop allting. Kulturen är ju otroligt bred så att vi måste försöka utveckla alla grenar, säger Åsa Morin, kultursamordnare i Kalix kommun.

De extrainsatta byabussarna ska locka in folk från hela Kalix till kulturnatta, som bjuder på allt möjligt.

På scen står bland annat musikern Sofia Jannok och Stefan Gunnarsson. Det kommer bland annat ordnas en konstutsällning, en hattparad, en bilparad, matprovning och en tatueringsutställning.

Men framför allt ligger fokus på film från Kalix folkhögskola, medieprogrammet, men också från Filmpool Nord som kommer att finnas på plats för att visa norrbottnisk film.

Förhoppning är alltså att alla ska ha något att dras till. Och Åsa Morin tror att Kulturnattan nu har börjat sätta sig hos Kalixborna.

– Det här betyder jättemycket. Det har varit mellan tio och tolv personer ute de här två åren. Det är fantastiskt med tanke på att vi är drygt 17 000 invånare, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".